Legyen szó akár megfázásról, asztmáról, allergiáról vagy bőrbetegségről, az ember életét pokollá tudja tenni.

Folyton kellemetlenül érzi magát. Nehezen alszik vagy végzi a munkáját. Megakadályozza abban, hogy önfeledten élvezze a családjával, barátaival töltött időt.

A felírt gyógyszerek, pedig nem csak sok pénzébe kerülhetnek, de azon is aggódhat, hogy melyik mellékhatást tapasztalhatja előbb vagy utóbb. Arról nem is beszélve, hogy legtöbbnek a használata sem túl kellemes élmény.

Képzelje el, hogy mindezektől örökre megszabadulhat és semmi mást nem kell tennie, mint hogy kényelmesen hátradől és relaxál, a sós levegő pedig végzi a dolgát.

Hihetetlennek tűnik igaz?

Hogyan működik?

Már régóta ismerjük a sóterápia orvosilag is bizonyított gyógyító hatását. Azt is tudjuk, hogy ez az egyik legeredményesebb, természetes gyógymód, amellyel gyógyszerek nélkül is jelentősen javíthatunk állapotunkon légzési és bőrproblémák esetében. A gyakorlatban azonban gyakran nem mindig látjuk az eredményt.

Mitől függ az eredmény? Mire figyeljünk, hogy ne ablakon kidobott pénz legyen a gyógyulásra szánt összeg? 

Prof. Dr. med. Alina V. Chervinskaya, a szentpétervári Légzési Klinikai Tudományos Kutatóközpont vezetője, 15 évig kutatta, hogyan lehet a leghatékonyabban újraalkotni a természetes sóbányák gyógyító klímáját, majd lézeres műszerek segítségével folyamatosan fenntartani.

Sógenerátor

Az egyik legfontosabb tényező a sóbarlang levegőjének sótartalma. A speciális berendezés a különleges ionizált sót mikroméretű szemcsékre darálja, és befújja az adott légtérbe. Ezt az ún. száraz aeroszolt lélegzik be a gyógyulni vágyók.

Sótartalom

Ha túl alacsony a sótartalom, a kezelés nem használ. Ha túl magas a sókoncentráció, akkor akár ártalmas is lehet a kezelés. Mivel pedig a befújt só rövid időn belül leülepszik, speciális lézeres műszerekkel folyamatosan mérjük a levegő sótartalmát, hogy mindig az orvosilag igazolt optimális értéken legyen.

Páratartalom

A levegő páratartalmát alacsony értéken tartjuk, mert így a sószemcsékhez nem kötődik hozzá a nedvesség, így nem tapadnak le a felső légutakban. Ettől tudnak sokkal mélyebbre hatolni a tüdőben a sószemcsék, és így tudják igazán kifejteni gyógyító hatásukat.

Szellőztetés

Kritikus fontosságú, hogy a betegek által kiköhögött baktériumokat, vírusokat eltávolítsuk a sóbarlang levegőjéből. Ezért szükséges, hogy a sóbarlang levegője rendszeresen kicserélhető legyen. Enélkül senki sem tudja garantálni, hogy a levegőben lebegő sórészecskék valóban elpusztítottak minden bajkeverő kórokozót.

A sóterápia során a páciens a kezelő helyiségben belélegzi a sógenerátor által a levegőbe juttatott száraz hatóanyagot,  a sóaeroszolt, amely azonnal eljut a légjáratok, a hörgőcskék minden részébe. Ott elolvad, magához vonzza a szennyeződéseket, amelyeket a beteg később felköhög, illetve a véráram metabolikus folyamatai során a szennyeződés elhagyja a szervezetet.

Íme miért a Tátra Sóbarlang a legjobb döntés, amit meghozhat:

A száraz sóaeroszolos terápiának számtalan, orvosilag bizonyított hatása van, amelyek közül csak néhányat emeltünk ki:

  • A légutak megtisztítása – a légúti betegségek megelőzése céljából, hogy Ön tisztán és könnyebben lélegezzen
  • Természetes gyógyítás, gyulladáscsökkentés – a kialakult betegségek esetén, hogy Ön újra egészséges legyen
  • Kisebb gyógyszerterhelés – egészségesebb élet
  • Immunrendszer erősítése – Kevesebb betegség, gyorsabb gyógyulás
  • Pszichoemocionális állapot javítás  – kevesebb feszültség, jobb közérzet

Kiknek ajánljuk a száraz Sóterápiát?

Válassza ki az Ön számára legmegfelelőbb oldalt és győződjön meg saját szemével, milyen a hatékony sóterápia!